Hallo ouders,foto anetta zelf

Mijn naam is Anetta, 46 jaar, getrouwd en wij hebben twee kinderen. Een zoon (1996) en een dochter (2000). Er zijn bij ons geen huisdieren aanwezig. Wij wonen in een rustige wijk in Kerschoten/Het loo, in een twee onder één kap woning. Er is een ruim afgeschermde tuin aanwezig waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. In de buurt zijn verschillende speeltuintjes aanwezig.

Ik ben sinds 1999 werkzaam als gastouder. Heb dus al veel ervaring. Ik ben in het bezit van een geldig ehbo diploma en volg nog steeds workshops over allerlei pedagogische onderwerpen.

Wat vind ik belangrijk in de opvang van kinderen? Bij mij mogen kinderen zich zelf zijn, ieder kind is uniek. Het belangrijkste is dat kinderen zich thuis gaan voelen. Warmte en geborgenheid.

Kinderen krijgen de mogelijkheid om van alles te ontdekken. Ik leg geen verplichte werkjes of thema’s op. Kinderen moeten nog kind mogen zijn.  Spelenderwijs de kinderen iets leren. Bijvoorbeeld, pak de rode auto maar, wat is dat voor dier, wat voor geluid maakt die?
 

Ik speel in waar de kinderen zich op dat moment mee bezig houden. Is uw kind bijvoorbeeld helemaal gek op vliegtuigen? Dan gaan we daar iets mee doen, knutselen of een bezoekje aan vliegveld Teuge. Ik heb genoeg materiaal in huis, waar ik ook in blijf investeren. Ben veel creatief bezig met de kinderen. Hierbij moet u denken aan knutselen, boekjes lezen, bakken, muziek, spelletjes etc.anetta baby vingerverf

Ook ga ik er graag op uit. Naar het bos, kinderboerderij, maar ook in de buurt valt veel te ontdekken als we gaan wandelen.anetta kinderen in het bos

Elke dag is er ook ruimte om vrij te spelen. Dit is ook belangrijk, voor ontdekking, fantasie, en om  de kinderen te leren  met elkaar om te gaan.

De kinderen krijgen veel ruimte, ik ben niet streng, maar ik hanteer wel de normen en waarden, en ik ben wel consequent. Ik vind het belangrijk dat kinderen leren met anderen om te gaan, zaken als samen delen, om de beurt leer ik ze dan ook spelenderwijs aan.

Verder vind ik het belangrijk dat de communicatie met de ouders goed is. Alles kan en mag eerlijk besproken worden, het gaat tenslotte om de belangen van het kind.

Er is nog zoveel te vertellen over dit mooie vak, bent u nieuwsgierig, u mag altijd  vrijblijvend kennis komen maken en een kijkje  komen nemen.

Groetjes van Anetta

7315 EZ, Apeldoorn
getrouwd, 2 kinderen (1996 en 2000)
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
In overleg, flexibele opvang mogelijk
0 - 4 jaar