Ik ben al sinds 2000 gastouder via kinderopvang OOK, voor de geboorte van mijn kinderen werkte ik als verpleegkundige op de kinderafdeling van een ziekenhuis. Sinds enkele jaren doe ik de opvang samen met mijn man.

Samen bieden wij de kinderen een fijne, veilige plek in een gezellige huiselijke sfeer.De dag heeft bij ons altijd een duidelijke indeling.
We gaan veel naar buiten, met de kinderen wandelen, naar een speeltuin, kinderboerderij of park.
Activiteiten die we veelal binnen doen zijn b.v. knutselen, muziek luisteren, zingen en dansen.

Al veel vraagouders hebben ons hun meest dierbare bezit toevertrouwd.

Dit zeggen vraagouders over ons:

“Wij hebben gekozen voor Yvon en Alex omdat: Wij hadden een goed gevoel na de 1ste kennismaking. Yvon en Alex maakte gelijk contact met ons kindje (10 weken). Yvon heeft een verpleegkundige achtergrond en onze meid is geboren met een open gehemelte, dus het voelde goed om haar daar achter te laten.

Wij zouden Yvon en Alex aanraden aan andere ouders omdat: Wij geen betere gastouders kunnen wensen voor ons kind.
Ze staan altijd klaar voor je, er is tijd voor een overdracht zowel in de morgen als in de middag. Heb je vragen over de opvoeding van je kind kun je altijd bij hun terecht en geven ze je advies .Ze denken met je mee hoe je bepaalt gedrag kan veranderen of stimuleren.
Wij zien dat ze het goed heeft daar, ze gaat er zonder problemen heen en ik kan weg gaan zonder dat ze moet huilen.
Als wij haar komen ophalen wil ze soms niet eens mee naar huis, omdat ze het zo leuk heeft. Je kan op ze bouwen, de afgelopen twee jaar geen 1x ziek geweest.
Yvon en Alex hebben elke dag wel kindjes zodat ze kan spelen met de anderen. Omdat ze met z’n tweeen zijn hebben ze elke dag tijd om te gaan wandelen, soms wel 2x of vaker, en gaan vaak in de buurt naar speeltuintjes en spreken daar af met andere gastouders zodat de kinderen met elkaar kunnen spelen. Ze gaan regelmatig fietsen en gaan dan op bezoek bij andere gastouders.

“Wij hebben gekozen voor kinderopvang in de vorm van een gastouder. Dit is in eerste instantie om de flexibiliteit.
Door mijn werkzaamheden is een flexibele invulling nodig. Inmiddels zijn er vaste dagen afgesproken, maar is er een wisseling nodig of extra dag i.v.m. cursus o.i.d. kan dat makkelijk geregeld worden.
Onze gastouder is Yvon die samen met haar man Alex een fijne plek bieden voor onze dochter. Ik breng Jasmijn er lachend naar toe en haal haar lachend weer op. Soms wil ze nog niet mee naar huis, dan is ze nog helemaal niet uitgespeeld.
Ik vind de combinatie van huiselijke sfeer en de omgang met andere kinderen prettig. Samen spelen, op je beurt wachten, samen eten enz. enz. Er worden leuke dingen ondernomen en door de speel-o-theek is er afwisselend aanbod van speelgoed.
Jasmijn heeft een goede band met Yvon en Alex. In de zomervakantie zei ze ”morgen naar Yvon en Alex?”.
Dat zegt voor ons genoeg dat ze daar goed op haar plekje zit. Ook voor ons tweede kindje is er meteen na mijn verlof plek en ik hoop dat die zich ook zo snel thuis voelt bij Yvon en Alex.”

“Yvon en Alex zijn hele fijne gastouders. Onze twee jongens komen er graag. Ze zijn erg lief voor hen, maar corrigeren ze daar waar nodig is. Vertrouwd, huiselijk en liefdevol zijn woorden die passen bij Yvon en Alex. We hebben er gewoon een heel goed gevoel bij.”
Wanneer er weinig kinderen zijn dan maken ze ook wel uitstapjes, b.v. zwembad of kids playground.
Yvon heeft zo nu en dan cursussen, zoals b.v. babygebaren en gaat daar dan mee aan de gang.”

7326 KV, Apeldoorn
getrouwd, 3 volwassen kinderen
geen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
7:30-18:00 uur (is bespreekbaar)
0 - 12 jaar