moneyHeeft u recht op kinderopvangtoeslag ? 

U heeft recht op kinderopvangtoeslag als  beide ouders werken. Is dit niet het geval kijk dan of u toch in aanmerking voor toeslag komt op: voorwaarden voor kinderopvangtoeslag of hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt als u geen werk meer heeft

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijgt u ?

Hoeveel kinderopvangtoeslag  ouders krijgen, hangt af van een aantal aspecten. Zoals van hun inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren waarvoor ouders recht hebben opvang. Dit is namelijk gekoppeld aan het aantal uren dat de minst verdiendende  partner werkt.

 Waar moet de gastouder aan voldoen ?

Kinderopvangtoeslag wordt alleen toegekend als de gastouder geregistreerd staat in het landelijk register kinderopvang ( LRK).  Alle  gastouders voldoen hieraan.

Als u zelf een nieuwe gastouder aanbrengt dan moet u rekening houden met een periode van 6 tot 10 weken  tot de registratie rond is. Als u de opvang eerder laat starten ontvangt u over die periode geen kinderopvangtoeslag.

Vermeld altijd het LRK nummer van de gastouder.

Bij uw aanvraag van kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst moet u altijd het LRK nummer vermelden van de gastouder ( niet van het gastouderbureau)

Vraag kinderopvangtoeslag op tijd aan !

Vraagt u kinderopvangtoeslag in 2018 aan? U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis.

Wij helpen u graag

Komt u er niet uit: wij helpen u graag : bel met het gastouderbureau 055-8706530