tevredenheid 8+

Alweer zo’n zeven jaar geleden stapten wij met onze twee oudsten (toen 3 en 1) over van gastouder. We kwamen via vrienden terecht bij Petra en daarmee ook bij OOK.

We kregen de nodige begeleiding en hulp met alle in te vullen papieren. Dat was (en blijft) toch iedere keer weer een dingetje met alle veranderingen die steeds plaats vinden rond de toeslagen enzo. Het is erg prettig hierover met vragen altijd een plek te hebben waar ze er meer weet van af weten.

De keuze voor een gastouder was voor ons niet moeilijk, we gebruikten deze al, maar moesten helaas wegens omstandigheden stoppen bij de eerste opvang. Een grote stap als jonge ouders, maar wat hebben we ons welkom gevoeld! Petra (en haar gezin) vangen de kinderen met veel liefde en aandacht op. De jongens zijn nog altijd erg dol op haar. Toen onze jongste 3 jaar geleden werd geboren wisten we ook meteen waar we hem wilden hebben voor de opvang…en gelukkig was er plek voor hem. Voor ons voelt een gastouder als een mooie tussenweg. De kinderen leren al wel omgaan met verschillende andere kinderen, maar niet meteen met heel veel kinderen te gelijk. Er zijn geen wisselingen van “juffies” en de prikkels zijn minimaal. Het voelt als thuis…overzichtelijk en vertrouwd. Toch worden de kinderen door de verschillende activiteiten die ze doen al een beetje voorbereid op de stap naar de basisschool.

We kunnen Petra en OOK dan van harte aanbevelen aan jonge ouders die hun kind een veilige, leerzame en liefdevolle omgeving willen geven als ze zelf aan het werk zijn

Eline, moeder van Lars, Kjeld en Sten

  • – – —————————————————————————————–

 

On 2016-06-03 08:34, Ada Hendriks wrote:

Dochter Femke is sinds 1,5 jaar bij gastouder Editha. Samen met haar eigen gezin van man en 2 kinderen woont zij op 5 min. fietsen bij ons vandaan en zorgt zij bij haar in huis 5 dagen in de week voor kindjes van verschillende leeftijden.  

Deze korte afstand en opvang in een (klein) gezin zijn de redenen voor ons geweest om met deze vorm van opvang kennis te maken.  En omdat we privé contact hadden met een medewerker van gastouderbureau OOK voelde het al snel goed om je kind in vreemde maar toch goede en gekwalificeerde handen over te dragen. 

De keuze voor gastouder Editha is uiteindelijk ook een prima keuze geweest. Noem het een onderbuikgevoel gecombineerd met een duidelijke communicatie tussen bureau, gastouder en wijzelf over voor ons belangrijke zaken als opvoeding, de al aanwezige kindjes, tarief, planning van uren etc. Alhoewel we achteraf wel merken hoe groot het verschil is tussen theorie en praktijk; Editha ‘runt’ haar gastkindjes op precies dezelfde manier als ze haar eigen kinderen doet ook al ben je als ouder daar van tevoren enorm mee bezig. Je wilt het perfect doen, op jou manier en helemaal als het je eerste is! 

Gelukkig hebben we en klik met elkaar. Dat is vanaf het begin gebleken door de manier waarop gastouder Editha met het wennen van Femke aan een andere omgeving omging. (on)Bewust was Femke al 1,5 jaar oud toen ze naar de opvang ging. We zijn gestart met 1 dag in de week omdat meer op dat moment niet nodig was en vanwege het geld. Die ene dag bleek te weinig te zijn in combinatie met Femke haar leeftijd; ze kon zich de leuke dingen gewoonweg niet meer herinneren. Wel dat ze afscheid moest nemen van papa en mama wat natuurlijk vrij dramatisch was. Gastouder Editha ging daar goed mee om door het erkennen dat Femke zich achtergelaten voelde en probeerde haar actief door het eerste half uurtje heen te helpen. Daarna en met behulp van de andere kindjes had Femke een leuke dag. We merkten dat ze, na enkele maanden, zich beter op haar gemak voelde en dat hebben we te danken gehad aan de ervaring en doortastendheid van gastouder Editha. 

Tegenwoordig  profiteren we nog van de ervaring van de gastouder door o.a. actief navraag te doen naar de dagbesteding van Femke. Zo blijkt ze een duidelijke voorkeur voor knutselen te hebben wat wij thuis (bijna) niet met haar deden! Daar is dus verandering in gekomen. 

De communicatie met OOK is na de 1e periode niet minder geworden. We worden door hen regelmatig geïnformeerd over ontwikkelingen in ‘opvangland’, uitgenodigd om mee te doen aan workshops, opleidingen zoals de kinderehbo en zijn er daarnaast natuurlijk de standaard evaluatiemomenten bij de gastouder zelf. We spreken dan openlijk over allerlei zaken rondom over onze dochter. Een keurig verslag volgt dan vlotjes. 

Na 1,5 jaar kunnen wij tevreden zijn over deze manier van opvang voor dochter Femke. De persoonlijke aandacht van en het overzichtelijke groepje kinderen bij de gastouder spreekt onze dochter aan. Wij merken dat ze meer durft door de kunst af te kijken van andere kinderen. De flexibele houding t.a.v. de planning van de gastouder, de duidelijke en open communicatie van OOK, hun vertrouwelijke en tegelijkertijd professionele houding èn, tenslotte, de tarieven van beide partijen hebben ons prettig verrast. Wij hebben geen moment spijt van opvang via een gastouder; maar dan natuurlijk wel in het bijzonder bij ‘onze’ Editha……

Nynke en Jan

————————————————————————————————

Wij zijn erg tevreden over de bemiddeling van Gastouderbureau OOK-Thuis. Na een intake gesprek en een uitgebreide vragenlijst hebben zij vrijwel direct een goede gastouder weten te vinden voor ons. Hierbij werd rekening gehouden met onze wensen, leefstijl en hebben ze een goede inschatting weten te maken op het gebied van persoonlijke voorkeuren.  Binnen twee weken kon onze dochter een paar dagdelen wennen bij haar nieuwe gastouder. Ook ik mocht eerst samen met onze dochter een dagdeel meedraaien bij de gastouder thuis om sfeer te proeven.

Na een aantal weken opvang volgt een evaluatiegesprek waarin de opvang besproken wordt met vraagouder, gastouder en gastouderbureau. Dit hebben wij als erg plezierig ervaren. Tijdens dit gesprek werd er op een professionele en vriendelijke manier gekeken naar de ervaringen van zowel vraagouder als gastouder de afgelopen weken. Ook werd er meteen een volgend evaluatiegesprek gepland. Erg prettig!

Verder zijn wij erg te spreken over onze gastouder. Ze maakt tijd voor ieder kindje, onderneemt gezellige en leerzame activiteiten, maar bovenal; ze biedt een veilig plekje waar ieder kind zichzelf mag zijn in een huiselijke sfeer.

Omdat ik in het onderwijs werk is het ook erg prettig voor ons dat onze dochter op basis van 40 weken opvang kan krijgen. De schoolvakanties is ze gewoon thuis en betalen we dus ook niet.

Met vriendelijke groet,

Fam. Beekman/Klaassen

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Toen we ons aanmelden bij OOK-Thuis was er binnen 2 weken een gastouder beschikbaar op de voor ons gewenste dagen (en dat midden in de zomervakantie). Na een snel georganiseerde kennismaking was er meteen een goede klik. Tot op de dag van vandaag maken wij gebruik van deze gastouder . De oudste wordt door haar van school gehaald, de tweede is de hele dag bij haar. En binnenkort gaat ze ook ons derde kindje opvangen. We zijn heel tevreden over de gastouder en het bureau.

Familie Stoel

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Vanwege mijn werk in de zorg (onregelmatige werktijden) is het lastig een plaats voor mijn dochter te vinden bij reguliere opvangplekken omdat deze doorgaans geen flexibele tijden hebben. Gelukkig kan het gastouderbureau van kinderopvang OOK mij hierin wel helpen. Doordat gastouders flexibel zijn en je per uur opvang betaald kan ik mijn werk blijven doen. De ondersteuning van het bureau is goed, alle vragen worden snel en naar tevredenheid beantwoord.
Amanda Weijenberg

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ik ben Nanouk, de moeder van een dochter Tess en een zoontje Jack . Wij maken twee dagen in de week gebruik van gastoudersopvang bij Kinderopvang OOK. Vanwege mijn beroep (orthopedagoog) ben ik misschien nog wel bewuster dan andere ouders op zoek gegaan naar een passende vorm van opvang voor onze dochter toen ik zwanger was van haar. Voor mij is gastouderopvang ideaal. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Als ouders van twee jonge dochters (3 en 1 jaar) waren wij op zoek naar kwalitatief goede en betaalbare opvang vier jaar geleden. Met een achtergrond in het onderwijs speelde de aandacht die de opvang schenkt aan de ontwikkeling van het kind ook op onze “checklist”. We stonden open voor zowel kinderopvang als een gastouder, totdat we met beide opvangmogelijkheden kennis hadden gemaakt. Na de eerste ontmoeting met de bemiddelingsmedewerkster en potentiële gastouder waren we verkocht! En tot op de dag van vandaag hebben we geen spijt van onze keuze.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Najaar 2002. Ik ben zwanger en we denken over de soort opvang. Papa Erik en mama Ingrid komen samen tot het kiezen voor GOB. Inschrijving gedaan. Een lange lijst die ingevuld moest worden. De match wordt gemaakt met gastouder Marion Gerritsen.  De kennismaking volgt. Verwondering volgt ook! Hoe is het mogelijk dat deze match zo goed voelt? Ondertussen is het 2014. Bijna 12 jaar heeft mijn dochter gebruik gemaakt van dezelfde gastouder. at een fabntastische vorm van opvang is dit geweest. Dank je wel Marion.