moneyTarieven gastouderbureau  

Het tarief voor gastouderopvang kent verschillende componenten:

Tariefopbouw

Voor de koppeling tot stand komt:

  • Aanmelden voor intakegesprek: kosteloos
  • Verzoek tot bemiddeling (na intake): kosteloos

Vanaf de koppeling tussen vraag- en gastouder

  •  een vast bedrag per maand voor dienstverlening van het gastouderbureau. Voor één kindje €50,00, voor twee kinderen €85,00 en voor drie kinderen €100,00
  •  een bedrag per uur voor de gastouder, gastouders stellen zelf hun uurtarief vast, gemiddeld zo’n €5,00 per uur

Alleen betalen wat u nodig heeft

Hoe meer uren u afneemt, des te lager het uiteindelijke (gemiddelde) uurtarief. U betaalt geen verplicht aantal uren per dag maar alleen de uren die u daadwerkelijk nodig heeft.  U betaalt niet door tijdens uw vakantie.

Gastouderbureau kosten per 1 januari 2018

Ouders kunnen van de belastingdienst een bijdrage voor kinderopvang krijgen. Voor gastouderopvang is de maximum uurprijs waarover de ouder vergoeding krijgt voor 2018 gesteld op € 5,91. De daadwerkelijke uurprijs die ouders betalen is afhankelijk van het aantal uren opvang dat wordt afgenomen. Hoe meer uren de ouder afneemt, des te lager de uurprijs zal worden. De bemiddelingsmedewerksters berekenen graag de bruto uurprijs voor u. Over deze bruto uurprijs krijgt u dan nog Kinderopvangtoeslag. De hoogte van de Kinderopvangtoeslag hangt af van het belastbaar gezinsinkomen.

Voldoet uw gastouder/Nanny aan de wet Kinderopvang

Ouders krijgen alleen kinderopvangtoeslag als de gastouder aan de eisen van de wet kinderopvang voldoet en is opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang.